Book service her

Ford på vej med S-MAX og Galaxy Hybrid

06-02-2020

Fords rummelige familiefavoritter, den 7-sæders stilede S-MAX og storebroren Galaxy, lanceres i nye hybridvarianter tidligt næste år.

De to helt nye hybridmodeller bliver produceret på Fords samlefabrik i Valencia i Spanien, som Ford investerer over 300 millioner kroner i som en del af virksomhedens store europæiske elektrificering.

Den store investering vil blandt andet sætte gang i udviklingen af topmoderne batterier til både den nye S-MAX Hybrid (HEV), Galaxy Hybrid (HEV), Kuga Plug-in Hybrid (PHEV) og Kuga Hybrid (HEV og mHEV) via to nye, separate samlebånd på den spanske fabrik. Fords store egenproduktion af hybridbatterier begynder til september i år og koster 179 millioner kroner.

S-MAX og Galaxys nye hybridvarianter har samme hybridteknologi som den nye Kuga Hybrid, der introduceres herhjemme senere i år. Alle tre modeller har et vandafkølet litiumbatteri, der er monteret i en sikker og vandtæt konstruktion i bunden af karosseriet, som samtidig frigiver mest mulig indvendig plads.


Bedre brændstoføkonomi og lige så meget plads
 De nye S-MAX- og Galaxy-modeller bliver introduceret i starten af 2021 med hybridteknologi, der er helt ny i segmentet. Drivlinjen i begge biler består af en 2,5-liters Atkinson-benzinmotor, en elmotor med startgenerator og et lithium-ion-batteri.

S-MAX Hybrid fås med 5 eller 7 sæder, mens Galaxy Hybrid fås med 7 sæder som standard. Dertil går ingen af modellerne på kompromis med rummeligheden: Bagagerumspladsen for S-MAX Hybrid lyder på op til 2200 liter, mens Galaxy Hybrid kan rumme op til 2339 liter. Kapaciteten i begge hybridudgaver svarer til den i de konventionelle udgaver af familiebilerne. 

Begge modeller yder 200 hk med maksimalt drejningsmoment på 210 Nm og kan trække 1500 kg med anhænger. Både startacceleration og acceleration under kørsel er hurtigere end udgaverne med Fords EcoBlue-dieselmotor uden at gå på kompromis med brændstofeffektiviteten. Derudover kan begge hybridmodeller køre på ren strøm*.


Teknologier, der sørger for optimal brændstoføkonomi


  • Bremseteknologi, der opsamler op til 90 procent af energien under bremsning og bruger den til at lade batteriet op med.


  • Fords SmartGauge-interface, der overvåger brændstofforbruget og instruerer i, hvordan man optimerer effektiviteten mest muligt.


  • Elektrisk styring, klimaanlæg og elektrisk køling af motoren. 


Ford S-MAX og Galaxy har været store europæiske succeser. Seneste generation af familiefavoritterne blev introduceret i 2015 og solgte henholdsvis 125.00 og 69.000 eksemplarer i Europa. Salget af S-MAX havde dertil en rekordvækst på hele 9 procent i Europa fra januar til november i 2019 sammenlignet med samme periode året før.

Den nye Ford S-MAX og Ford Galaxy forventes lanceret i Danmark i starten af 2021.

* Officielle forbrugs- og udledningstal oplyses tættere på lancering.


Kontakt osSe flere nyheder

Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra N Kjær Bilcentret A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra N Kjær Bilcentret A/S